BAHAN
Ciabatta (Pan Fry) Sebuku
Mentega 20g
Portobello Paste 80g
Salad 2 Helai
Tomato 2 Biji
Ubi Keledek Goreng 50g
Sos Tomato 2 Sudu Besar
Portobello Paste
Cendawan Portobello 250g
Bawang Putih 10g
Serbuk Perasa O’ Forest
Thick Black ½ sudu teh
Gula Bertapis O’choice ½ sudu teh
O’Forest Grape Sed Soil 2 Sudu Besar
Air 20 ml
Kaedah Penyediaan
1. Menyediakan Portabella Paste: Goreng bawang putih sehingga wangi. Masukkan cendawan Portobello dan kacau. Masukkan air, perasa dengan serbuk perasa O’ Forest dan gula.
2. Potong roti Ciabatta menjadi dua bahagian, sapu mentega sama rata di bahagian atas letakkan bersama daun salad dan tomato.
3. Hidangkan bersamakentang goreng ubi keledek dan tomato sauce.
Masa penyediaan: 30 minit
Jumlah hidangan: 1 orang
The post RR Resipi: Healthy Potrobello Loaf appeared first on Malaysia Interior Design, Home-living Magazine.
No comments:
Post a Comment