Thursday, November 10, 2016

RR Resipi: Healthy Potrobello Loaf

bms_healthy_portabello_loaf

BAHAN
Ciabatta (Pan Fry)                         Sebuku
Mentega                                         20g
Portobello Paste                            80g
Salad                                               2 Helai
Tomato                                            2 Biji
Ubi Keledek Goreng                        50g
Sos Tomato                                     2 Sudu Besar

Portobello Paste
Cendawan  Portobello                   250g
Bawang Putih                                 10g
Serbuk Perasa O’ Forest
Thick Black                                     ½ sudu teh
Gula Bertapis O’choice                   ½ sudu teh
O’Forest Grape Sed Soil                 2 Sudu Besar
Air                                                    20 ml

Kaedah Penyediaan
1. Menyediakan Portabella Paste: Goreng bawang putih sehingga wangi. Masukkan cendawan Portobello dan kacau. Masukkan air, perasa dengan serbuk perasa O’ Forest dan gula.
2. Potong roti Ciabatta menjadi dua bahagian, sapu mentega sama rata di bahagian atas letakkan bersama daun salad dan tomato.
3. Hidangkan bersamakentang goreng ubi keledek dan tomato sauce.

Masa penyediaan: 30 minit

Jumlah hidangan: 1 orang

The post RR Resipi: Healthy Potrobello Loaf appeared first on Malaysia Interior Design, Home-living Magazine.

No comments:

Post a Comment