Selebriti chef Malaysia, Chef Kamarul berkongsi menu istimewa kepada pembaca RRenovation, Oribeef Burger, resipi yang berbaloi untuk dicuba!
BAHAN-BAHAN
Untuk daging burger:
Daging cincang 400 gm
Bawang besar (cincang halus) 1 biji
Bawang putih (cincang halus) 2 ulas
Paprika 1 sudu kecil
Serbuk ketumbar 1 sudu kecil
Lada hitam ½ sudu kecil
Serbuk roti 1 cawan
Telur 1 biji
Garam Secukup rasa
Hidangan Sampingan:
Roti Burger 4 ketul
Pati Burger Daging 4 keping
Bawang 4 keping
Daun salad 4 keping
Tomato 4 keping
Pickles (timun jeruk) 4 keping
CARA-CARA:
1. Untuk daging burger, sediakan bahan-bahan.
2. Masukkan semua bahan ke dalam bekas yang besar. Gaul sehingga sebati.
3. Bentukkan kepada 4 biji bulat (100gm) dan tekapkan kepada bentuk burger.
4. Untuk menghidang, grill atau bakar burger sehingga masak dan hidangkan bersama roti dan bahan-bahan sampingan yang lain.
The post Resipi Istimewa Mat Periuk! appeared first on Malaysia Interior Design, Home-living Magazine.
No comments:
Post a Comment